Національний Темпус / Еразмус+ 
офіс в Україні

Cприяння університетській автономії в Україні, Вірменії та Молдові

Як учасник європейського проекту ATHENA (http://www.athena-tempus.eu/), метою якого є сприяння університетській автономії в Україні, Вірменії та Молдові, Київський національний університет імені Тараса Шевченка приймає особливий семінар, присвячений темі автономії та фінансового забезпечення університетів в Україні. Семінар проводиться у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, у середу, 6 листопада 2013 (повний день). Київ, Україна.

Цей одноденний захід організується Асоціацією Європейських Університетів (АЄУ) та українськими партнерами за проектом, а саме: Міністерством освіти і науки України, Спілкою ректорів вищих навчальних закладів України, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Донецьким національним університетом, Одеським національним університетом імені І.І. Мечникова, Східноєвропейським національним університетом імені Лесі Українки.

Від імені консорціуму проекту ми маємо честь запросити Вас на: Семінар ATHENA в Україні Сприяння життєздатним та автономним вищим навчальним закладам.

Університетська автономія та фінансове забезпечення є ключовими факторами, що дозволяють університетам виконувати їх місію. Реформи систем управління та фінансування є, таким чином, критичними елементами у модернізації вищої освіти.

Асоціація Європейських університетів провела значну роботу з університетської автономії та фінансування на підставі даних, які було отримано від університетів та систем вищої освіти усієї Європи, та поширює успішний досвід у цій сфері. Проект ATHENA базується на цій роботі та має за мету зробити внесок у розвиток, реформування та модернізацію систем вищої освіти в Україні, Вірменії та Молдові. Він помітно привносить європейську та регіональну перспективу, сприяє розвиткові політики на системному рівні та розбудову можливостей на інституційному рівні.

Семінар ATHENA Україна збере разом головних національних гравців у сфері вищої освіти, серед яких представники університетів та влади, для обговорення автономії та фінансування університетів в Україні. Всеукраїнський семінар розгляне стан справ, сприятиме діалогові з національної політики та сформулює конкретні рекомендації для просування реформ управління, автономії та фінансування в Україні. Міжнародні експерти обговорять з українськими учасниками виклики та можливості реформи вищої освіти та її запровадження. Одним з основних результатів семінару буде розробка конкретних дорожніх карт для реформ автономії і фінансування та їх запровадження на національному рівні.

Організатори сподіваються, що Вас зацікавить така можливість обмінятися ідеями та досвідом. Ваша участь у семінарі буде дуже цінною.

Інформація та реєстрація

Детальніше про захід, програма та реєстрація незабаром на веб-сайті http://www.eua.be/athena-ukraine.aspx

Щоб зареєструватися, натисніть кнопку "Реєстрація":

Будь ласка, перешліть запрошення колегам, які мають відношення до фінансування та управління вищою освітою.

З повагою, проф. Маріа Хелена Назаре

Президент, Асоціація Європейських Університетів

акад. Леонід Васильович Губерський

Ректор, Київський національний університет імені Тараса Шевченка

 

Пошук на порталі

ІЛІР

ILIDlogo-w165

Інститут Лідерства, Інновацій та Розвитку

Посилання

hair style model