Національний Темпус / Еразмус+ 
офіс в Україні

Координаційна зустріч членів проекту Темпус NEFESIE створює нові передумови розвитку підприємницької освіти в області інформаційних технологій

В м. Оксфорд, університет Оксфорд Брукс з 08 по 12 грудня 2013 р. відбулась координаційна зустріч за Темпус проектом " Національна освітня інфраструктура удосконалення інноваційної та підприємницької діяльності ІТ-студентів".

«Для підйому економіки в Україні найголовніше - створити в країні підприємницьке середовище. У ній, як на благодатному ґрунті, виростуть нові компанії та робочі місця» - відкрив зустріч проректор університету Оксфорд Брукс та декан факультету бізнесу професор Chris Cooper

Зустріч відбувалась у формі круглого столу за участю міжнародних бізнес експертів з 5 європейських університетів та представників українських і європейських ІТ-компаній. Метою зустрічі був розгляд існуючих європейських моделей студентського підприємництва в області ІТ та обговорення стандартів розвитку вищої освіти України напрямку програмна інженерія та можливості комерціалізації ІТ проектів із залученням студентів, університетів та інших установ.

У рамках проекту команда NEFESIE зосереджена на розробці моделей розвитку екосистеми підприємництва та інновацій у сфері ІТ. На зустрічі були представлені питання щодо створення моделі розвитку трансферу технологій в університетах і наукових центрах, моделі залучення в технологічне підприємництво та навчання ключовим навичкам, створення та розвитку технологічних компаній з числа вчених, інженерів, підприємців. Особлива ставка була зроблена на підвищення професіоналізму діючих учасників екосистеми - інвесторів, підприємців, наукових та технопарків тощо, на розвиток їх кооперації.

На зустрічі усі партнери проекту NEFESIE обговорювали моделі освітніх програм стандарту магістрів з програмної інженерії з розвитку компетенцій у сфері управління інноваціями, дослідженнями і розробками в ІТ. Це дозволить заповнити гострий кадровий дефіцит, який утворився в ІТ-компаніях, що переходять до інноваційного розвитку. Сьогодні необхідні фахівці, здатні керувати науковими дослідженнями і розробками, створенням і просуванням нових продуктів і технологій.

Доктор професор Ханс Люндберг, що викладає курси з підприємницької та інноваційної діяльності в Мексиці та Швеції представив існуючі успішні моделі розвитку підприємницької та інноваційної екосистеми цих країн.

На зустріч було запрошено експертів з:

• Abbott Diabetes Care, (Maidenhead).

• BMW Mini-Plant, (Oxford).

• Infineum International Ltd. Milton Hill Business and Technology Centre, (Abingdon).

• Science and Technology Facilities Council. RAL, (Harwell).

• Sharp Laboratories of Europe Limited. Oxford Science Park.

• Sophos plc. Abingdon Science Park, (Abingdon).

• Vodafone,(Newbury).

• Williams F1. Grove, (Wantage).

• Pentangle, (Oxford).

• Oxford City Council.

Вони поділились своїм досвідом щодо розбудови екосистеми та розвитку підприємницької складової проекту. Важливим для розвитку ефективних підходів щодо впровадження результатів власних розробок в межах університету були виступи голов студентського об'єднання молодих підприємців університету Оксфорд Брукса - підприємця, що почав власну справу в області ІТ. Їх цінні рекомендації скоректували напрямок побудови моделей розвитку підприємницької діяльності в межах українських університетів.

Крім того було наведено багато прикладів співробітництва в компанії SIGMA, в тому числі між компанією SIGMA-Україна та Харківським Національним університетом радіоелектроніки. Компанія IKEA представила свої успішні моделі інноваційного співробітництва.

Однією з важливих подій зустрічі було відвідування дослідницького центру університетів Оксфорду Sophos plc. Abingdon Science Park.

Контакти:

Генеральний̆ менеджер проекту: доктор Аріаніт Курті, доцент Ліннеус Університету, е-mail: arianit.kurti@lnu.se, телефон +46 (0) 470-70 83 75.

Координатор проекту в Україні: к.т.н Тетяна Шатовська, доцент Харківського національного університету радіоелектроніки, e-mail: shatovska@gmail.com, телефон +380577021646.

Інтернет посилання щодо проекту:

Офіційнийсайт проекту http://tempus.nung.edu.ua

Проект в соціальних мережах https://www.facebook.com/nefesie

Додатково:

До консорціуму проекту входять: Ліннеус університет, Харківський національний університет радіоелектроніки, Одеський національний політехнічний університет, Національний університет "Львівська політехніка", Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, Вінницький Національний Технічний Університет, Інститут ім. Педро Нунс, Sigma Україна, університет м. Дублін, університет Оксфор Брукс, ІKEA, Міністерство освіти і науки України, КБ "Южноє"

Основні відомості

Теmpus є програмою Європейського Союзу, яка підтримує модернізацію вищої освіти в країнах-партнерах Східної Європи, Центральної Азії, Західних Балкан та Середземномор'я головним чином у рамках проектів співпраці університетів.

 

Пошук на порталі

ІЛІР

ILIDlogo-w165

Інститут Лідерства, Інновацій та Розвитку

Посилання

hair style model