Національний Темпус / Еразмус+ 
офіс в Україні

Новини проекту Темпус - Створення мережі для підтримки та просування студентських інноваційних проектів

25-29 листопада 2013 року у Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця, який розташований за адресою: м. Харків, пр. Леніна, 9а, відбулися збори учасників проекту «Створення мережі для підтримки та просування студентських інноваційних проектів» (SUCSID), що фінансується Європейським Союзом в межах програми Tempus IV.

Збори учасників проекту були присвячені розробці структури навчальних дисциплін, що необхідні для розвитку навичок підприємницької діяльності у студентів, методики їх викладання, та проводилися у форматі «робота в команді» за участю викладачів університетів-партнерів. У заході взяли участь представники Бакінгемширського Нового університету (Великобританія), Університету Монпел’є-2, (Франція); університетів Білорусі, Молдови, представники університетів України: Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, Харківського національного університету будівництва та архітектури, Харківського національного університету міського господарства імені А.Н. Бекетова, Сумського державного університету.

Команда Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця ознайомила присутніх з проектом МАЙСТЕРНЯ БІЗНЕСУ, який стартував 20 листопада 2013 року на базі регіонального міжуніверситетського Start-up центру «First capital» (м. Харків, пр. Леніна, 9а, НБК, ауд. 501). МАЙСТЕРНЯ БІЗНЕСУ - це серія заходів (тренінгів, майстер-класів, консультацій експертів, краш-тестів) для всіх, хто бажає отримати навички підприємництва та реалізувати свої бізнес-ідеї. Проект триватиме з листопада 2013 до березня 2014 року. Кращі бізнес-проекти, які пройдуть фінальний відбір, будуть представлені потенційним інвесторам. Партнери проекту МАЙСТЕРНЯ БІЗНЕСУ: Харківська обласна громадська організація «Асоціація приватних роботодавців», Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради, Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва, Бізнес-інкубатор VOOMY, Клуб молодих підприємців «Трамплін», Харківський клуб підприємців.

Також 28 листопада 2013 року в рамках візиту до Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця Директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Чимяо Фана було проведено круглий стіл з командою проекту TEMPUS SUCSID та представниками делегації Світового банку: макроекономістом Представництва Світового Банку в Україні Анастасії Головач, керівником служби міжнародних зв’язків Представництва Світового Банку в Україні Дмитра Деркача.

Довідка:

Європейський проект «Створення мережі міжуніверситетських Start-Up центрів для підтримки та просування студентських інноваційних проектів» (SUCSID) реалізується в межах програми Tempus IV Європейського Союзу. Члени партнерства: університети України, Республіки Білорусь, Республіки Молдова, Королівства Швеція, Великої Британії, Португалії, Фінляндії. Важливою складовою проекту є залучення до роботи бізнес-інкубаторів європейських країн, асоціації ІТ-компаній «Інформаційні технології України», компаній, які займаються просуванням та підтримкою інновацій. Головною метою проекту є розвиток інноваційної та підприємницької діяльності в країнах-партнерах шляхом підвищення креативності, конкурентоспроможності та здатності до працевлаштування випускників університетів і розширення співпраці між університетами, інноваційними та інвестиційними компаніями для комерціалізації знань. Чотири Start-up центри будуть створені в ході реалізації проекту в трьох країнах: Україні, Республіці Білорусь, Республіці Молдова. Більш докладна інформація на веб-сайті проекту: http://sucsid.competence.in.ua

 

Пошук на порталі

ІЛІР

ILIDlogo-w165

Інститут Лідерства, Інновацій та Розвитку

Посилання

hair style model