Національний Темпус / Еразмус+ 
офіс в Україні

Підписка на новини

Введіть ел. поштову адресу:

Підписка RSS

Голосування

Як Ви ставитеся до Болонського процесу в Україні?





Відносини України з Європейським Союзом є одним із зовнішньоекономічних, освітніх та наукових пріоритетів України

Про це сьогодні сказав Перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма під час засідання української частини Підкомітету № 7 «Наука та технології, дослідження та розробки, освіта, культура, громадське здоров’я, інформаційне суспільство та медіа» в рамках програми дій Україна – Європейський Союз.

У засіданні взяли участь члени Підкомітету – представники Міністерства культури, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства закордонних справ, Державного комітету телебачення та радіомовлення, Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації, повідомляє прес-служба МОНмолодьспорту.

Євген Суліма повідомив, що за минулий рік МОНмолодьспорту реалізовувало свою політику в галузі євроінтеграції за багатьма напрямками.

«У сфері наукового та технологічного співробітництва України з Євросоюзом потужним сегментом загального механізму інтеграції нашої держави у континентальний ринковий простір і налагодження політико-економічного взаєморозуміння є участь в європейських Рамкових програмах», - сказав Перший заступник Міністра.

За словами Євгена Суліми, в 2011 році Міністерством проводилися внутрішньодержавні процедури щодо ратифікації Угоди (у формі обміну нотами) щодо відновлення Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про наукове і технологічне співробітництво і 16 листопада 2011 року прийнято відповідний Закон України за № 4041-VI.

Перший заступник Міністра повідомив, що «Україна зацікавлена у збільшенні кількості українських наукових колективів, які беруть участь у виконанні проектів у рамках Сьомої рамкової програми ЄС». За його словами, наразі Україна посідає сьому позицію за кількістю поданих проектів Сьомої рамкової програми ЄС серед країн, що не є членами Європейського Союзу. А у рамках конкурсу ERA-WIDE Україна посіла першу позицію серед всіх країн, які брали участь у зазначеному конкурсі.

Щодо напрямку інтеграції до освітянського європейського простору в рамках реалізації домовленостей, досягнутих під час П’ятого спільного засідання Підкомітету №7 МОНмолодьспорту, Євген Суліма зазначив, що «створено нормативно-правову базу запровадження Додатка до диплома європейського зразка та розпочато його видачу».

Також Перший заступник Міністра наголосив, що на постійній основі проводиться робота щодо залучення вищих навчальних закладів України до участі в програмах Темпус, Еразмус Мундус та Жан Моне.

Під час засідання обговорили стан виконання домовленостей, досягнутих під час П’ятого спільного засідання Підкомітету № 7 та сформували пропозиції до порядку денного наступного, Шостого спільного засідання Підкомітету № 7, яке планується провести у тертій декаді травня 2012 року.

Джерело: Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

 

Пошук на порталі

ІЛІР

ILIDlogo-w165

Інститут Лідерства, Інновацій та Розвитку

Посилання

Проекти TEMPUS

У межах програми Темпус I, II, III з 1993 по 2009 рр. за участі партнерів з України було реалізовано близько 300 проектів Темпус. За результатами шести конкурсів програми Темпус IV 2007-2013 рр. за участю українських партнерів реалізується 94 проект Темпус, з них 76 Спільних проектів і 18 проекти Структурних заходів, включаючи 20 національних та 74 багатонаціональних проекти.

Детальніше

Управлiння проектом Темпус

Інформація для проектних команд учасників програми Темпус: обов'язково дотримуйтесь правил щодо візуальної підтримки проектів (Tempus visibility rules). 

Усі діючі проекти програми Темпус, які реалізуються за участю партнерів з України, необхідно обов'язково зареєструвати в Міністерстві економіки України.

Детальніше

Еразмус Мундус

Інформація про освітню програму ЄС - Еразмус Мундус, націлену на активізацію міжнародного співробітництва та підвищення мобільності серед студентів, викладачів, науковців європейських університетів і вищих навчальних закладів третіх країн на всіх континентах.

Детальніше

hair style model