Національний Темпус / Еразмус+ 
офіс в Україні

Підписка на новини

Введіть ел. поштову адресу:

Підписка RSS

Голосування

Як Ви ставитеся до Болонського процесу в Україні?





Всеукраїнський Інформаційний день Програми ТЕМПУС ІV в Україні - 2010

15 грудня 2010 р. у м. Києві пройшов щорічний семінар «Всеукраїнський Інформаційний день Програми Темпус», організований Національним Темпус-офісом в Україні разом з Національним транспортним університетом за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів та культури ЄС, Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України.

Репортаж із заходу в програмі "Вікно в Європу" (5 канал, ТБ): http://windowtoeurope.livejournal.com/tag/tempus

Семінар відкрив перший проректор Національного транспортного університету Микола Дмитрієв, який звернувся до учасників з вітальним словом, відмітивши важливість міжнародної співпраці в сфері вищої освіти та необхідність ефективного використання допомоги Європейського Союзу через успішну реалізацію проектів з реформування вищої освіти в Україні. Пізніше Микола Дмитрієв презентував успішний досвід участі Національного транспортного університету в Програмі Темпус та на конкретних прикладах показав досягнення університету в модернізації навчальних програм, розвитку інфраструктури закладу та забезпеченні обміну досвідом викладачів з європейськими колегами через мобільність завдяки міжнародним проектам Темпус.

Віце-президент Національної академії педагогічних наук України Володимир Луговий, який є національним експертом з реформування вищої освіти в Україні, звернув увагу на основні проблеми модернізації системи вищої освіти в сучасних умовах, насамперед розроблення національної рамки кваліфікацій, розвиток системи забезпечення якості освіти, та підкреслив, що Національний Темпус-офіс в Україні надає постійну підтримку щодо реалізації зазначених завдань у співпраці з Міністерством освіти і науки України та забезпечує участь національних експертів у міжнародних форумах, конференціях і семінарах в країнах Європи задля підвищення їх компетентності та обміну досвідом і кращими практиками.

Від Генерального Директорату з питань освіти та культури Європейської Комісії у заході взяла участь керівник відділу міжнародного співробітництва Хелен Скікос, відповідальна за розроблення політики в галузі освіти і культури для Албанії, Чорногорії, Сербії, Білорусі, Молдови та України. Хелен Скікос презентувала стратегію стійкого зростання «Європа 2020» та означила перспективи розвитку політики ЄС в галузі освіти до 2020 р., серед визначених цілей: спрямування не менше 3 % від ВВП ЄС на дослідження та інновації; зменшення частки тих, хто завчасно залишає навчання в школі, до 10% і менше, збільшення частки фахівців з вищою освітою до 40% і більше серед населення віком 30-34 роки, збільшення навчальної мобільності до 20% в 2020 р. проти 3% в 2010 р., зокрема за допомогою програм ЄС Еразмус Мундус та Марії Кюрі.

Представник Департаменту міжнародної технічної допомоги та співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями Міністерства економіки України Сергій Пось пояснив процедуру реєстрації міжнародних проектів та відповів на питання учасників заходу.

Друга сесія семінару, яку провела директор Національного Темпус-офісу в Україні Світлана Шитікова, була присвячена огляду Програми Темпус і ролі Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури, а також новаціям, що стосуються параметрів, партнерства, е-форми, завдань та національних пріоритетів Програми Темпус на четвертий конкурс для України.

Під час заключної сесії Олена Оржель, координатор Національного Темпус-офісу в Україні, презентувала інші європейські освітні програми – Еразмус Мундус і Жана Моне, які надають унікальну можливість українським студентам і викладачам навчатися або викладати в європейських університетах.

Загалом в роботі семінару «Всеукраїнський Інформаційний день Програми Темпус» взяли участь понад 130 представників 48 державних і приватних вищих навчальних закладів України та науково-дослідних установ Національної академії наук України, Національної академії педагогічних наук України. Серед учасників заходу не тільки працівники, відповідальні за міжнародну діяльність та зв’язки, але й керівний склад –проректори, декани, завідувачі кафедр, керівники відділів, а також викладачі, науковці, студенти, аспіранти, представники громадських організацій.

Також у роботі семінару взяли участь представники Національної команди експертів з реформування вищої освіти в Україні, яка створена за ініціативою ЄС у 2009 р. з метою залучення провідного експертного досвіду для підтримки реформ у сфері вищої освіти в рамках Болонського процесу. У межах семінару пройшла спеціальна сесія, де обговорювалися проблеми та перспективи розвитку вищої освіти в Україні, за участю Національної команди експертів з реформування вищої освіти в Україні та представника Генерального Директорату з питань освіти та культури Європейської Комісії Хелен Скікос.

Подію висвітлювали засоби масової інформації – програма «Вікно в Європу» телевізійного каналу «5 канал» та «Педагогічна газета».

 

Пошук на порталі

ІЛІР

ILIDlogo-w165

Інститут Лідерства, Інновацій та Розвитку

Посилання

Проекти TEMPUS

У межах програми Темпус I, II, III з 1993 по 2009 рр. за участі партнерів з України було реалізовано близько 300 проектів Темпус. За результатами шести конкурсів програми Темпус IV 2007-2013 рр. за участю українських партнерів реалізується 94 проект Темпус, з них 76 Спільних проектів і 18 проекти Структурних заходів, включаючи 20 національних та 74 багатонаціональних проекти.

Детальніше

Управлiння проектом Темпус

Інформація для проектних команд учасників програми Темпус: обов'язково дотримуйтесь правил щодо візуальної підтримки проектів (Tempus visibility rules). 

Усі діючі проекти програми Темпус, які реалізуються за участю партнерів з України, необхідно обов'язково зареєструвати в Міністерстві економіки України.

Детальніше

Еразмус Мундус

Інформація про освітню програму ЄС - Еразмус Мундус, націлену на активізацію міжнародного співробітництва та підвищення мобільності серед студентів, викладачів, науковців європейських університетів і вищих навчальних закладів третіх країн на всіх континентах.

Детальніше

hair style model