Національний Темпус / Еразмус+ 
офіс в Україні

затверджено зразок додатку до диплома європейського зразка (DIPLOMA SUPPLEMENT)

4 вересня 2013 року на засіданні Уряду прийнято постанову КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 листопада 1997 р. № 1260».

Відповідною постановою затверджено зразок додатку до диплома європейського зразка (DIPLOMA SUPPLEMENT).

Зазначимо, що європейський додаток до диплома запроваджений у вищих навчальних закладах на виконання зобов'язань України як країни-учасниці Болонського процесу.

Додаток нового зразка буде обов'язковим документом до всіх дипломів про вищу освіту та надрукований українською та англійською мовами.

Метою нового освітнього документу є надання достатньої незалежної інформації для покращення міжнародної "прозорості" та справедливого академічного і професійного визнання кваліфікацій (дипломів, ступенів, сертифікатів тощо).

DIPLOMA SUPPLEMENT є одним з ключових документів «Europass» - узгодженої системи функціонування служби пошуку роботи і місця навчання в європейських країнах, а також єдиного формату супроводжуючих цей процес документів.

Новий додаток до диплома надає можливість об'єктивної оцінки кваліфікації (ступеня) освіти, здобутої випускником вищого навчального закладу. Він містить розширену інформацію про отриману кваліфікацію та навчальні досягнення випускника ВНЗ, необхідну для забезпечення міжнародної зрозумілості та визнання отриманого випускником диплома про вищу освіту.

Додаток до диплома є обов'язковим документом у переважній більшості країн Болонського процесу і видається разом із дипломом про вищу освіту. Більшість країн без цього додатка взагалі не визнають дипломи про вищу освіту.

Відтепер український диплом з таким додатком буде адекватно оцінений у будь-якій країні Болонського простору.

Наявність додатку сприятиме підвищенню конкурентоздатності та мобільності випускника українського вищого навчального закладу як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках працевлаштування.

Постанова КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 листопада 1997 р. № 1260» щодо запровадження додатку до диплома європейського зразка (DIPLOMA SUPPLEMENT) набирає чинності з 1 січня 2014 року.

Приклад додатку до диплома європейського зразка (DIPLOMA SUPPLEMENT): http://www.mon.gov.ua/ua/news/12992-z-2014-roku-vsi-vipuskniki-ukrayinskih-vnz-otrimuvatimut-dodatok-do-diploma-evropeyskogo-zrazka--postanova-uryadu

Джерело: веб-сайт МОН України: http://www.mon.gov.ua/ua/news/12992-z-2014-roku-vsi-vipuskniki-ukrayinskih-vnz-otrimuvatimut-dodatok-do-diploma-evropeyskogo-zrazka--postanova-uryadu

 

Пошук на порталі

ІЛІР

ILIDlogo-w165

Інститут Лідерства, Інновацій та Розвитку

Посилання

hair style model