Національний Темпус / Еразмус+ 
офіс в Україні

У Тернополі відбулося відкриття Стартап центру

 22 листопада в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбулося відкриття першого у західному регіоні України Регіонального міжуніверситетського Стартап центру ТНТУ. Стартап центр створено у рамках європейського проекту Темпус SUCSID «Створення мережі міжуніверситетських Start-Up центрів для підтримки та просування студентських інноваційних проектів» http://sucsid.competence.in.ua/.

Метою Стартап центру є навчання студентів та молоді основам підприємництва, інноваційної діяльності та створення стартап проектів; підвищення креативності, конкурентоспроможності та здатності до працевлаштування студентів-випускників в першу чергу інженерних спеціальностей; підготовка та перепідготовка викладачів-тренерів в галузі розвитку та просування інновацій; організація співпраці між університетами, інноваційними і інвестиційними структурами для комерціалізації наукових розробок. Регіональний міжуніверситетський Стартап центр ТНТУ створено для студентів та випускників коледжів і університетів, молодих підприємців - початківців.

В урочистій церемонії відкриття Центру взяли участь очільники обласної влади, представники міської адміністрації, науковці університетів, банкіри, підприємці та іноземні гості, серед них: заступник голови Тернопільської обласної адміністрації Петро Гоч, директор департаменту освіти і науки Тернопільської обласної адміністрації Іван Запорожан, представник Інституту менеджменту ISG, директор компанії «Іррадіейр» (Португалія) Маркос Антоніо Ногуейра, голова організації роботодавців Тернопільської області, начальник Тернопільського виробничого об'єднання «Тернопільгаз» Олег Караванський, начальник управління стратегічного розвитку Тернопільської міської ради Юрій Дейнека.

Під час відкриття Стартап центру студенти провели креативний флешмоб - засівали зерна ідей та паралельно у дворі університету уже цілком по-справжньому заклали шкілку із саджанців козацького ялівця. Усі дійства символізували головну мету новоствореного Центру – формування у молоді інноваційного мислення.

Тренери Cтартап центру провели також у цей день перший тренінг "Інноваційна шкілка" для команд факультетів та коледжів ТНТУ. Суть тренінгу у формі ділової гри полягав в тому, щоб кожна команда заповнила "Карту бізнесу", тобто обдумала ідею створення бізнесу, дала назву компанії, визначила хто буде споживачем товару чи послуги, які конкурентні переваги, канали продажу, необхідні інвестиції в розробку та реалізацію цього товару чи послуги.

Одночасно в університетах міста Тернополя та коледжах ТНТУ працювали контактні столи з поширення інформації про проект Темпус. Адже одним із завдань європейського проекту ТНТУ є створення мережі інноваційних стартап центрів у навчальних закладах - шкілок розвитку молодіжного підприємництва.

За програмою Стартап форуму 22 листопада у читальному залі науково-технічної бібліотеки Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя відбувся круглий стіл «Інноваційна діяльність як фактор забезпечення економічного розвитку регіону» за участю представників влади, працедавців, бізнесу, служб зайнятості, навчальних та тренінгових компаній. На круглому столі розглянуто питання розвитку інноваційної інфраструктури Тернопільської області та ролі у ній новоствореного Стартап центру, залучення інвестиційних та кредитних ресурсів для регіональних інвестиційних проектів, пропозиції європейських фондів та програм щодо розвитку регіональних програм, а також питання комерціалізації наукових розробок, нормативно-правового забезпечення підтримки стартапів та молодіжного підприємства та навчальних програм із розвитку підприємництва серед молоді. На даний час, як було зазначено у виступах, владою створено умови для швидкого започаткування бізнесу, проте значний економічний ріст регіону суттєво залежить від успішного впровадження та реалізації інновацій у виробництві та бізнесі. За підсумками круглого столу буде розроблено рекомендації для місцевих органів самоуправління до міської та обласних програм розвитку підприємництва.

Регіональний міжуніверситетський Стартап центр ТНТУ, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, корпус №2, ауд. 54, тел. (0352) 254837 (факультет управління та бізнесу у виробництві), тел. (0352) 252976 (відділ міжнародних зв'язків).

 

Пошук на порталі

ІЛІР

ILIDlogo-w165

Інститут Лідерства, Інновацій та Розвитку

Посилання

hair style model