Національний Темпус / Еразмус+ 
офіс в Україні

Збори консорціуму проекту SUCSID в Харкові

14-18 жовтня 2013 р. у Харкові відбулися збори членів консорціуму проекту ЄС TEMPUS SUCSID «Створення мережі міжуніверситетських Start-Up центрів для підтримки та просування студентських інноваційних проектів». Гостей приймали три харківські університети: Харківський національний економічний університет, Харківський національний університет будівництва та архітектури, Харківський національний університет міського господарства ім. О.М. Бекетова.

Мета зборів:

1 . Розробка навчальних дисциплін у галузі розвитку , презентації та просування інновацій.

2 . Участь у заходах з розповсюдження інформації про проект та його результати.

3 . Перегляд поточного плану проекту та узгодження змін.

У заходах взяли участь делегації європейських, білоруських, молдавських і українських університетів, що входять в консорціум проекту SUCSID: Університету Монпельє 2 (Франція), Університету Ліон 2 (Франція), Інституту менеджменту (Португалія), Технологічного університету Тампере (Фінляндія), Бакінгемшірського Нового університету (Великобританія), Білоруського державного університету (Білорусь), Білоруського національного технічного університету (Білорусь), Економічної академії Молдови (Республіка Молдова), Комратського державного університету (Республіка Молдова), Харківського національного університету будівництва та архітектури, Харківського національного університету міського господарства, Сумського державного університету, Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

15 жовтня збори відбувалися в Харківському національному економічному університеті. Цього дня члени консорціуму проекту SUCSID взяли участь у відкритті регіонального міжуніверситетського Start-up центру «FIRST CAPITAL», який був створений в рамках проекту SUCSID за підтримки Харківського міського голови та управління у справах сім'ї та молоді Харківської міської ради.

Крім учасників проекту SUCSID, у церемонії відкриття центру взяли участь: заступники міського голови Ігор Терехов та Олександр Попов, представники Міністерства освіти і науки України, Харківської міської ради, компаній IBM Україна, MICROSOFT Україна, співробітники представництва Світового банку в Україні, Білорусі, Молдові, асоціації «Інформаційні технології України», бізнес-інкубаторів та бізнес-клубів Харкова, а також підприємці, школярі, студенти, випускники та викладачі коледжів, технікумів і ВНЗ.

Крім цього, у Харківському національному економічному університеті було проведено кілька заходів, присвячених відкриттю стартап-центру:

1. Тренінг «First Capital – first steps» для команд стартаперів.

2. Презентації партнерів стартап-центру: історії успіху та яскраві особистості.

Свої презентації слухачам запропонували Сергій Знахур (Start-up центр «FIRST CAPITAL»), Сергій Байдачний (MICROSOFT Україна), Олександр Данько (IBM Україна), Іван Федоренко (підприємець, засновник парку активного відпочинку S-park), Віталій Ставропольський (VOOMY IT-парк), Антон Карпенко та Анатолій Коваленко (Харківський клуб молодих підприємців «Трамплін»).

3. Круглий стіл «Підприємці та бізнес-інкубатори Харкова – європейські партнери».

У заходах, що проходили в ХНЕУ 15 жовтня, взяли участь понад 250 осіб.

16 жовтня делегацію учасників проекту SUCSID приймав Харківський національний університет будівництва та архітектури. У цей день зустріч була присвячена розробці методики навчання дисциплінам в галузі розвитку, презентації та просування інновацій. Крім того, представники країн ЄС презентували зміст та структуру курсів «Підприємництво» та «Інтелектуальне право». Після чого обговорювалися існуючі навчальні програми, навчальні матеріали, методики оцінки знань та змістовне наповнення цих курсів у кожній з країн - партнерів.

17 жовтня збори продовжилися в Харківському національному університеті міського господарства ім. О.М. Бекетова. Представники європейських та партнерських університетів представили наявні навчальні матеріали з дисциплін «Інноваційний менеджмент» і «Лідерство та управління стартап-командами». Після обговорення питань розробки цих курсів та наповнення їх специфічним для кожної країни контентом, за кожною дисципліною були закріплені відповідальні університети з країн ЄС та країн-партнерів, і, крім того, розроблено методику взаємодії між ВНЗ у процесі розробки курсів.

Крім того, під час проведення зборів в трьох харківських університетах працювали інформаційні кіоски, де студенти могли отримати інформацію, брошури та листівки про проект SUCSID та новостворений стартап-центр.

Детальніше про проект TEMPUS SUCSID: sucsid.competence.in.ua

Координатор проекту в Україні: Золотарьова Ірина Олександрівна, e-mail: izolotaryova@gmail.com

 

Пошук на порталі

ІЛІР

ILIDlogo-w165

Інститут Лідерства, Інновацій та Розвитку

Посилання

hair style model