Національний Темпус / Еразмус+ 
офіс в Україні

Європейський Союз: інноваційні перспективи у ІТ-стандартах освіти в Україні

В рамках виконання Темпус проекту “Національна освітня інфраструктура удосконалення інноваційної та підприємницької діяльності ІТ-студентів (NEFESIE)”, 530576-TEMPUS-1-2012-1-SE-TEMPUS-SMHES, що фінансується Європейським Союзом та за активною участю Міністерства освіти і наук України було проведено: аналіз інноваційних перспектив у ІТ-стандартах освіти та анкетування студентів стосовно стану інновацій в українських університетах.

В аналізі приймало участь 97 українських ВНЗ 3-4 рівнів акредитації, які здійснюють підготовку бакалаврів, спеціалістів, магістрів для ІТ – галузі та було проведено опитування 546 студентів ІТ-спеціальностей усіх курсів в українських університетах – партнерах проекту.

За результатами аналізу: є проблеми з сучасним станом підготовки ІТ-фахівців в Україні в області інновацій та підприємництва.

Однак українські студенти мають високий потенціал та тенденцію до зростання і набуття практичного досвіду з інноваційної і підприємницької діяльності протягом навчання в університеті.

Таким чином, результати цього проекту дуже важливі для розвитку інноваційного та підприємницького потенціалу українських ІТ-студентів, розвитку освіти України та її інтеграції в європейський освітній простір.

Контакти:

Генеральний менеджер проекту: доктор Аріаніт Курті, доцент Ліннеус Університету, е-mail: arianit.kurti@lnu.se, телефон +46 (0) 470-70 83 75.

Координатор проекту в Україні: к.т.н Тетяна Шатовська, доцент Харківського національного університету радіоелектроніки, e-mail: shatovska@gmail.com, телефон +380577021646.

Основні відомості

Теmpus є програмою Європейського Союзу, яка підтримує модернізацію вищої освіти в країнах-партнерах Східної Європи, Центральної Азії, Західних Балкан та Середземномор'я головним чином у рамках проектів співпраці університетів.

http://tempus.nung.edu.ua/

 

Пошук на порталі

ІЛІР

ILIDlogo-w165

Інститут Лідерства, Інновацій та Розвитку

Посилання

hair style model