Національний Темпус / Еразмус+ 
офіс в Україні

Європейський Союз сприяє розвитку і удосконаленню інноваційної та підприємницької діяльності ІТ-студентів в Україні

Європейський Союз виділяє 1 млн. євро Україні для підтримки на національному рівні студентських IT інновацій та підприємництва протягом трьох років. Ця підтримка забезпечується за рахунок структурних заходів в рамках проекту TEMPUS «National Education Framework for Enhancing IT Students Innovation and Entrepreneurship».

Основними цілями цього проекту є стимулювання синергії між навчальними програмами, науково-дослідницькими роботами та бізнес- інноваціями.

З 9 по 12 вересня відбудеться зустріч в Харківському Національному університеті радіоелектроніки партнерів проекту зі Швеції, Англії, Португалії, Ірландії та України.

В рамках цієї зустрічі планується:

1. Розробка структури (сценарію) та організація студентського конкурсу з інновацій, опис бачення розв’язання задач, поставлених проектом.

2. Підтримка мережею компаній інноваційних ініціатив студентів, а також спільних з підприємствами України інноваційних проектів студентів.

3. Обговорення плану створення сервісу підтримки комунікації та співробітництва «Компанія-Університет-Студент» для створення спільної екосистеми з інноваційної діяльності та залучення до нього ВНЗ України.

4. Впровадження до стандартів освіти з підготовки магістрів з інженерії програмного забезпечення програмного забезпечення систем та радіотехніки дисциплін з інноваційної та підприємницької діяльності (як обов’язкові курси).

5. Обговорення моделей навчання українських студентів у інноваційних центрах Європейських університетів –партнерів – Tемпуc проекту.

Сьогодні роль українських ВНЗ не тільки в підготовки кваліфікованих кадрів, але і в виробництві інноваційних ідей і кадрів, створенні підприємців, що спроможні впроваджувати інноваційні ідеї у виробництво. Отже результати цієї зустрічі є актуальними для ВНЗ України в цілому.

Контакти

Генеральний менеджер проекту: доктор Аріаніт Курті, доцент Ліннеус Університету, е-mail: arianit.kurti@lnu.se, телефон +46 (0) 470-70 83 75.

Координатор проекту в Україні: к.т.н Тетяна Шатовська, доцент Харківського національного університету радіоелектроніки, e-mail: shatovska@gmail.com, телефон +380577021646

 

Пошук на порталі

ІЛІР

ILIDlogo-w165

Інститут Лідерства, Інновацій та Розвитку

Посилання

hair style model