National Tempus / Erasmus+
Office in Ukraine

News Subcription

Enter your E-mail:

RSS Subcription

Polls

Як Ви ставитеся до Болонського процесу в Україні?





Сталість результатів проекту Темпус

13 лютого 2014 року відбулася урочиста церемонія вручення державних дипломів Франції студентам Київського національного торговельно-екномічного університету – 30 рівня «Бакалавр» («Licence») та 21 рівня «Магістр» («Master 2»). Програми було розроблено в рамках реалізації проекту Темпус IV - MODEP.

Особливу значущість цій церемонії надавала присутність високих гостей – Міністра освіти і науки України Д.В. Табачника, начальника управління міжнародного співробітництва А.Д. Божкова, представників Посольства Франції в Україні – радника з питань культури та співробітництва, директора Французького Інституту в Україні Е. Тосаті, Аташе з питань університетського і наукового співробітництва, директора французько-українського центру Ж. Мамец та відповідальної за стипендіальні програми В. Бесєдіної.

Урочисту церемонію відкрив ректор А.А. Мазаракі:

«За всі роки навчання наші студенти отримали 98 дипломів "Master", 235 дипломів "Licence" та більше 800 університетських дипломів рівня "Duma" 1, 2. Багато випускників Французько-Українського інституту управління продовжили навчання на магістерських програмах в університетах Франції. Співпраця Київського національного торговельно-економічного університету з університетом д’Овернь стала наймасштабнішим проектом України і Франції в галузі освіти».

Звучали національні гімни Франції та України у виконанні соліста О. Юпатова та хору КНТЕУ.

Також з вітальним словом звернулися до всіх присутніх Ф. Касьєр – відповідальний за міжнародні зв’язки Університету д’Овернь, Е. Тосаті.

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник привітав професорсько-викладацький склад, ректорат, студентів-випускників Київського національного торговельно-економічного університету: «…з величезним успіхом – з тим, що ви довели, що українська вища освіта сильна, потужна та конкурентоспроможна».

«Університет дійсно успішно реалізує впродовж багатьох років найпомітніший, плідний і результативний проект – співпрацю української та французької вищої освіти. Не дивлячись на те, що студентам довелося вивчити й українську, і французьку програми, думаю це щастя мати можливість вчитися у Франції», - зазначив Міністр.

Звертаючись до випускників, Дмитро Табачник наголосив: «Ви – молодці! Ви порадували своїх професорів, зробили подарунок своїм батькам, зробили подарунок і прорив на все життя собі. Це – найважливіше!».

Дипломи вручав Ф. Касьєр, асистувала йому – директор Французько-Українського інституту управління КНТЕУ Н.М. Гуляєва.

Окрім цього, 10 студентів з вишів Полтави, Донецька, Львова отримали аналогічні дипломи за результами їх навчання в пілотних групах 4-річного проекту Європейського Союзу "TEMPUS MODEP", в якому брали участь 12 ВНЗ Європи, а КНТЕУ був координатором від України.

Вручали їм дипломи радник Посольства Е. Тосаті та С.Ю. Бацюкова – координатор Національного Темпус-офісу в Україні.

Фінальним акордом стало виконання хором КНТЕУ гімну студентства «Гаудеамус» та в переддень Дня Святого Валентина відомої пісні – “Une vie d’amour”.

За матеріалами Київського національного торговельно-екномічного університету http://www.knteu.kiev.ua/blog/read/?pid=4999&uk

 

Search on portal

ILID

ILIDlogo-w165

Institute for Leadership, Innovations and Development

Links

hair style model